Reședința de patrimoniu din 1930, București
Proprietarul olandez și-a dorit ca Iulia să creeze un design interior care să aibă acel spirit românesc din trecut inserat într-un mediu modern și inteligent de astăzi, cu materiale de bună calitate, care să reziste mulți ani de acum încolo.
Amenajarea a durat aproximativ 2 ani, deoarece casa a fost consolidată, iar lucrările au fost ample, inclusiv la interior.
Casa se întinde pe 3 nivele, mezanin, parter și mansardă și are o curte interioară.
La mezanin se află dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, un birou, dar și diverse încăperi tehnice și de depozitare. la parter se află holul, livingul, sufrageria, bucătăria, camera de studiu și baia pentru oaspeți.
La mansardă se află dormitoarele pentru copii și babysitter, fiecare cu baie proprie.
Design interior.
Foaierul este foarte special, deoarece pereții au fost acoperiți cu o tapiserie care este folosită în general în palate și muzee… Tapiseria este foarte colorată, vie, tinerească și se integrează foarte armonios în ambianța grandioasă a casei.
Ușile au fost create în totalitate pentru a se potrivi cu designul casei, așa că înainte de montarea finală, au fost realizate mai multe mostre de uși pentru a vedea cum vor arăta în realitate.
Înălțimea ușilor este atipică, fiind mult mai înaltă decât standardul de 2,1 m. Sticla este din cristal, iar mânerele au stilul Art-Deco.
Parchetul a fost personalizat cu trei tipuri de lemn (stejar, cireș și frasin), iar în designul pardoselii a fost inserată o bandă perimetrală pentru a conferi eleganță și unitate întregului spațiu.
Livingul este primitor, relaxant, cu fotolii foarte confortabile. Nuanțele de albastru sunt predominante și se regăsesc atât în țesătura canapelei, cât și în draperii.
Am creat un contrast prin folosirea mobilierului din lemn de nuc și am adăugat o notă suplimentară de eleganță cu materiale premium, precum mătasea și marmura.
În sufragerie, vedeta amenajării este candelabrul creat de designerul olandez Rick Tegelaar, și anume Meshmatics. Lumina sa blândă conferă un aer sofisticat interiorului.
Bucătăria, pe lângă designul său spațios și primitor, dispune și de aparate de ultimă generație, cum ar fi o rotiserie în stil vintage.
Scara a fost complet refăcută pentru a se potrivi cu stilul casei.
Ne-a ajutat foarte mult să avem o fotografie mai veche a zonei scării, pentru a putea crea un design similar cu cel de odinioară. Linia sa elegantă, cu mâna curgătoare a lemnului nobil, aduce un plus de valoare casei. Culoarea albastră-marină a pereților și aplicele moderne adaugă rafinament.
Urcând pe scări, vitraliul a fost realizat special pentru a contribui la grandoarea spațiului.
Cea mai mare parte a demisolului a fost dedicată dormitorului principal, care dispune de un dressing foarte spațios și de o baie proprie.
Semisolul