Fraud Blocker

Ia legatura cu noi:

  Întrebări frecvente despre serviciile Inspired Design specilizate imobilelor de patrimoniu

  Care este diferența dintre arhitectură de interior și interior design. Ce opțiune să alegi pentru amenajarea unei reședințe de patrimoniu?

  Sunt trei principale diferențe între un arhitect de interior și un designer de interior.

  În primul rând arhitectul de interior a absolvit o facultate de specialitate, cum ar fi la noi în Romania, Facultatea de Arhitectură si Urbanism Ion Mincu, secția de Arhitectură de Interior.
  În al doilea rând un arhitect de interior se ocupă într-un proiect atât de partea de design interior cât și de planurile tehnice ce conțin compartimentări, demolări, autorizații.

  Așadar, un arhitect de interior este o opțiune mult mai bună atunci când vine vorba de amenajarea unei reședințe de patrimoniu.


  În al treilea rând un arhitect de interior face parte din comunitatea arhitecților de interior din cadrul OAR (Ordinul Arhitecților din Romania), ceea ce înseamnă ca acesta cunoaște și respectă reglementările legale în vigoare referitoare la exercitarea profesie, își asuma responsabilitatea profesională față de client și autorități și servește interesul clientului în acord cu interesul public și cu exigențele profesionale.

  Cum te ajută un designer/arhitect de interior în amenajarea unei reședințe de patrimoniu?
  2. Alegerea unui designer/arhitect de interior pentru amenajarea unei reședințe de patrimoniu poate avea multe beneficii:

  • Te ajută să descoperi stilul potrivit al amenajării pentru reședință; îți transformă spațiul astfel încât să corespundă nevoilor și dorințelor tale.
  • Te ghidează în a alege cele mai bune finisaje, piese de mobilier și sisteme de iluminat din piață potrivite pentru reședința de patrimoniu; îți organizează pașii proiectului astfel încât să elimine stresul provocat de o amenajare interioară
  • Îți salvează timp deoarece, având experiență, un designer/arhitect de interior se ocupă de comunicarea cu toate părțile implicate într-un proiect; știe exact care sunt furnizorii și constructorii testați din piață și nu e nevoie de drumuri infinite pentru a găsi colaboratorii potriviți.
  • Elimină cele mai multe greșeli făcute într-o amenajare de reședință de patrimoniu, deoarece el creează un proiect complet după care vor lucra toți cei implicați în amenajare și poate aduce modificări sau vine cu soluții atunci când situația o cere.

  În funcție de anvergura proiectului, un arhitect de interior sau un designer de interior poate avea mai multe roluri:

  • Acesta creează un concept de design interior plecând de la dorințele și nevoile clientului. În urma discuției cu clientul, arhitectul/designerul de interior conturează un brief, mai exact pune diferite întrebări pentru a afla preferințele și necesitățile clientului și pentru a concretiza un stil al amenajării.
  • Arhitectul/designerul de interior creează simulări 3D (randări) care indică cum va arăta interiorul. În acest timp el realizează selecția de materiale, finisaje, piese de mobilier, culori, texturi și lumini.
  • Arhitectul/designerul de interior creează planurile tehnice, mai exact planurile cu pozițiile prizelor și întrerupătoarelor, a sistemului de iluminat; planurile sanitare cu pozițiile punctelor de apă caldă/rece și scurgeri, sisteme de încălzire; planurile cu pozițiile sistemelor de ventilație. În funcție de proiect, se pot solicita diferite autorizații.
  • Arhitectul/designerul de interior realizează planurile 2D pentru mobilierul pe comandă și a pieselor speciale din proiect.
  • Arhitectul/designerul de interior implementează proiectul creat de el parcurgând mai mulți pași: realizează urmărire de șantier, organizează etapele de lucru, îndrumă constructorii și furnizorii conform proiect, solicită oferte de preț furnizorilor, plasează comenzi sau face achiziții pentru client.

  În concluzie, avem destule motive să spunem că angajarea unui arhitect/designer de interior vă poate ajuta enorm de mult în amenajarea unei reședințe de patrimoniu. Datorită experienței sale, acesta vă poate economisi timp și bani pe termen lung, vă ajută să evitați greșelile costisitoare și vă transformă locuința într-un spațiu plăcut, confortabil și funcțional.
  Cum se lucrează cu un arhitect de interior/designer de reședințe de patrimoniu și care sunt etapele proiectului
  3. Cum se lucrează cu un arhitect de interior/designer de reledințe de patrimoniu și care sunt etapele proiectului?
  Etapele în lucrul cu un designer/arhitect de interior sunt următoarele:

  • Este important ca persoana care caută un designer/arhitect de interior să analizeze portofoliul designerului și să întrebe care sunt serviciile de care se ocupă acesta într-un proiect.

  • Pentru a cere o ofertă este necesar sa trimiteți designerului cât mai multe informații: planurile spațiului, locația, ce doriți să obțineți în acel proiect, termenul si bugetul.

  • După acceptarea ofertei pentru serviciile designerului, acesta va veni să ia măsurătorile la locație și va stabili o întâlnire cu dvs. pentru a realiza brieful proiectului (dosarul cu întrebări).

  • Designerul/arhitectul de interior vă va prezenta conceptul de proiect, randările 3D, planurile tehnice și va face modificări dacă e cazul.

  • După finalizarea proiectului de design interior, designerul/arhitectul de interior va începe implementarea proiectului cu urmărire de șantier, plasări comenzi și îndrumarea tuturor colaboratorilor implicați în proiect.
  Cât costă un proiect de design interior pentru reședințe de patrimoniu?
  Crearea unui design interior ce conține doar randări 3D poate costa mai puțin decât o renovare completă preluată de la roșu.

  Costurile unui proiect de design interior pentru o reședință de patrimoniu se împart in general în următoarele etape:

  1. Design interior
  2. Planuri tehnice
  3. Implementare
  Pentru a crea o ofertă de design interior sunt necesare o serie de informații cum ar fi: planurile spațiului, locația, ce doriți să obțineți în acel proiect, termenul si bugetul.

  Costurile pot începe de la 500 de euro și pot ajunge la câteva mii și zeci de mii de euro.
  Care sunt principalele activități desfășurate de un arhitect de interior pentru amenajarea unei reședințe de patrimoniu?
  Printre principalele activități desfășurate de un arhitect de interior în ceea ce privește amenajarea unei locuințe de patrimoniu, se numără crearea de concepte de design, realizarea de schițe și planuri arhitecturale, selectarea de materiale și mobilier, precum și coordonarea cu alte echipe de construcții pentru a se asigura că proiectul se desfășoară în conformitate cu planul stabilit.

  De asemenea, un arhitect de interior trebuie să aibă o bună cunoaștere a aspectelor tehnice ale construcției, cum ar fi structura reședinței, iluminatul, ventilarea și sistemul de încălzire și răcire. Este important ca un arhitect de interior de reședințe de patrimoniu să fie creativ, inovator și să fie capabil să se adapteze nevoilor și preferințelor clienților săi, în timp ce rămâne în limitele bugetului și ale spațiului disponibil.

  Pentru proprietarii de case de patrimoniu, există posibilitatea de a alege designul interior care se potrivește cu arhitectura și istoria clădirii. Amenajările interioare la cheie sunt o opțiune populară pentru proprietarii de case, deoarece elimină stresul și timpul necesar pentru a alege și a achiziționa mobilierul și accesoriile adecvate.

  Amenajările interioare și restaurările unei case de patrimoniu pot adăuga valoare proprietății și îi pot reda acesteia gloria de odinioară. Art deco design interior și design interior modern sunt două opțiuni populare pentru proprietarii care caută un aspect mai contemporan și un stil mai curajos.

  Indiferent de preferințele dvs. personale, alegerea unui design interior de calitate și a unor amenajări interioare bine executate pot face diferența între o locuință bună și o reședință cu adevărat deosebită.

  Atunci când proiectați o reședință de patrimoniu, este important să luați în considerare diferitele forme geometrice și stiluri, cum ar fi stilul art deco, pentru a crea un spațiu unic și plăcut.

  Renovarea unei reședințe de patrimoniu poate fi o provocare, dar cu ajutorul unui studio de design interior, proiectul poate fi mai ușor și mai bine planificat. Proiectul de instalații este o parte importantă a procesului de proiectare și trebuie luat în considerare încă de la început.
  Cât costă serviciile unui designer de interior pentru amenajarea unei reședințe de patrimoniu?

  Costul angajării unui arhitect/designer de design interior poate varia în funcție de mai mulți factori. Principalele aspecte care influențează costul includ nivelul de experiență al designerului/arhitectului de interior, dimensiunea și amploarea proiectului și locația acestuia.

  Este important de remarcat că, în timp ce costul angajării unui arhitect/designer de interior poate părea scump, expertiza și experiența unui astfel de profesionist poate economisi adesea timp și bani pe termen lung. Un arhitect/designer de interior priceput vă poate ajuta să evitați greșelile costisitoare și vă va transforma interiorul casei într-un spațiu plăcut, confortabil și funcțional.

  Cine trebuie să aibă autorizație ISU?

  Avizarea și autorizarea ISU sunt necesare și pentru spațiile cu următoarele destinații:

  • Comerț, cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp sau 200 mp daca spațiul se află în clădiri de locuit colective;
  • Alimentație publică, cu suprafața egală sau mai mare de 200 mp;
  • Birouri, financiar-bancară, asigurări și burse, cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp;
  • Îngrijire a sănătății cu spitalizare continuă – indiferent de suprafață; dispensare și policlinici cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp;
  • Învățământ, supraveghere, îngrijire sau cazare/adăpostire a copiilor preșcolari, elevilor, studenților, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități sau lipsite de adăpost, cu suprafață de peste 150 mp;
  • Gară, autogară, metrou, cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp;
  • Cultură, pentru spațiile ce depășesc 600 mp;
  • Parcări cu peste 10 locuri;
  • Centre de agrement cu piscine, servicii de relaxare și întreținere corporală, activități recreative și sportive, cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp sau 200 mp daca spațiul se află în clădiri de locuit colective;
  • Unitate de primire turistică, cu mai mult de 8 camere și / sau 16 locuri, precum: pensiuni, moteluri, hosteluri, hoteluri, cabane turistice etc;
  • Producție sau depozitare, cu suprafața egală sau mai mare de 600 mp sau 200 mp daca spațiul se află în clădiri de locuit colective;
  • Sportivă, cu minim 200 de locuri pe scaune în interior și cu minim 1000 de locuri pe scaune în aer liber;
  • Temporară în aer liber cu minim 200 de locuri pe scaune pentru spectacole sau întruniri sau cu suprafață de minim 2500 mp pentru activități comerciale.

   

  Astfel, dacă spațiul și destinația acestuia se regăsesc în cele de mai sus, ai nevoie de aviz/autorizație ISU, pentru care se depune o documentație mai complexă. Dacă spațiul și destinația acestuia nu se încadrează în cele de mai sus, în mod normal nu ai nevoie de o astfel de autorizație ISU.

  Totuși, pentru a fi sigur de acest aspect, recomandarea noastră este să soliciți un punct de vedere oficial de la ISU, în scris, care confirmă acest lucru și care, în practica autorizațiilor, se numește “negație” și este un document pe care să te poți baza în cazul unui control din punct de vedere ISU. În plus, negația este necesară dacă soliciți acord/autorizație de funcționare de la Primărie deoarece primăriile emit autorizații doar pe baza unor răspunsuri oficiale de la alte instituții publice, printre care și ISU.

  Dorești să te sun eu?

  Lasă aici numărul de telefon și în primul moment liber te voi contacta